Tagliatelle cu chifetelute marinate
Pentru chiftelute:
1/2kg carne tocata
1 morcov ras fin
1 cartof ras fin
o ceapa taiata marunt si calita
2 oua
marar, sare, piper
faina
Pentru sos:
1-2 cepe
rosii proaspete decojite sau o conserva de rosii in bulion
cativa catei de usturoi
patrunjel, sare, piper
o punga de tagliatelle
Preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute dupa care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins:
Intr-o cratita mare se face sosul: se caleste ceapa, se adauga rosiile, usturoiul si dupa ce s-au muiat se pun chiftelutele si se lasa sa mai fiarba putin ca sa se patrunda aromele. La sfarsit se adauga si tagliatellele si se amesteca cu grija sa nu se rupa. Se pune patrunjel si se serveste calda, cu putina smantana alaturi si un vin bun.
Pofta buna!
Comentarii