Tocana de cartofi
Ingrediente:
carne de porc mai grasa
2 cepe mari
5-6 cartofi
2-3 morcovi
o capatana de usturoi
tarhon
patrunjel
cimbru
boia de ardei dulce sau iute
sare, piper
Preparare:
Se caleste ceapa in ulei incins.
Se adauga carnea taiata bucati si se rumeneste si ea un pic
Se stinge cu apa sau supa de carne. Se lasa la inabusit, cu un capac deasupra, pana ce carnea este aproape fiarta.
Se adauga morcovii taiati rondele si se mai fierbe 10-15 min.
Se pun si cartofii si se mai completeaza cu apa daca a scazut.
Se condimenteaza cu boia, sare, piper si usturoi. Se pun si verdeturile dupa gust: cimbru, tarhon sau patrunjel. Mie tarhonul si cimbrul mi se par suficiente.
Se mananca alaturi de o salata de muraturi sau de varza.
Pofta buna!
carne de porc mai grasa
2 cepe mari
5-6 cartofi
2-3 morcovi
o capatana de usturoi
tarhon
patrunjel
cimbru
boia de ardei dulce sau iute
sare, piper
Preparare:
Se caleste ceapa in ulei incins.
Se adauga carnea taiata bucati si se rumeneste si ea un pic
Se stinge cu apa sau supa de carne. Se lasa la inabusit, cu un capac deasupra, pana ce carnea este aproape fiarta.
Se adauga morcovii taiati rondele si se mai fierbe 10-15 min.
Se pun si cartofii si se mai completeaza cu apa daca a scazut.
Se condimenteaza cu boia, sare, piper si usturoi. Se pun si verdeturile dupa gust: cimbru, tarhon sau patrunjel. Mie tarhonul si cimbrul mi se par suficiente.
Se mananca alaturi de o salata de muraturi sau de varza.
Pofta buna!
Comentarii