Friptura de vita in sos

Ingrediente:
o pulpa de vita, vitel sau manzat
(vitelul este cel mai fraged si se va face cel mai repede)
4-5 catei de usturoi intregi
2 frunze de dafin
o lingurita boabe de mustar
2 linguri bulion
o cana vin alb
cimbru sau busuioc
ulei, sare, piper boabe

Preparare:
Carnea se poate gati intreaga sau taiata felii de un deget grosime (ca sa fiarba mai repede).
Se unge cu putin ulei si se pune in oala sub presiune, alaturi de celelalte ingrediente, in afara de sare. 
Se mai adauga apa daca este nevoie, cat sa fie carnea acoperita. Se pune la fiert sub presiune 1-2 ore in functie de tipul carnii (vita fierbe cel mai greu). Se sareaza doar la sfarsit pentru ca sarea intareste carnea. 
Se taie apoi felii iar sosul se strecoara si se serveste alaturi.
Noi am servit-o cu cartofi taranesti.
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare