Pilaf sarbesc

Pilaful sarbesc este o combinatie de orez cu multe legume rezultand o mancare frumos colorata si foarte hranitoare, care merge atat simpla cat si alaturi de o bucata de carne. Noua ne place sa fie mai zemoasa dar de fapt pilaful se pune la cuptor pentru a fi putin rumenit.


Ingrediente:
Dupa cum ziceam, se pot pune tot felul de legume, in functie de ce ai in frigider. Eu o sa le trec pe toate desi in poze nu apar pentru ca nu le-am avut la momentul respectiv (asta nu inseamna ca pilaful nu a fost foarte bun si asa)
1 ceapa mare
2 morcovi
1 pastarnac
1 ardei rosu
1 ardei verde
o mana de mazare
cateva ciuperci
2 cani orez
2-3 rosii sau o conserva de rosii in bulion sau 2 lg bulion simplu
sare, piper, patrunjel
supa de pui sau apa

Preparare:
Se caleste ceapa in ulei, se adauga ciupercile si ardeii taiati dupa preferinta si se calesc impreuna cu ceapa. Se stinge cu zeama de carne. 
Se adauga si restul legumelor si se fierb 10-15min. Se pune orezul, se completeaza cu supa daca a scazut si se lasa pana cand au fiert toate. La final se pun rosiilesi condimentele, se mai da un clocot si se presara patrunjel. Pofta buna!

Comentarii

Anonim a spus…
Mama mia ce de bunatati!!! Foarte apetisant blogul. Sper ca nu te deranjeaza ca te voi adauga la blogroll si te voi recomanda si celorlati.
Bunica a spus…
Sunt foarte fericita ca iti plac retetele :)
Si iti multumesc pentru recomandari!
Te astept oricand cu placere...

Postări populare