Supa de gaina cu galuste

Supa de gaina este una din favoritele mele. Actioneaza ca un medicament delicios impotriva racelii si este excelenta iarna, cand organismul este slabit. Din pacate gustul i-l da gaina, cu alte cuvinte, daca folosesti pui cu chimicale de supermarket nu va fi nici pe departe la fel de gustoasa si de hranitoare.


Ingrediente supa:
carne de pasare
o ceapa
2 morcovi
1 pastarnac
o telina
patrunjel
sare, piper

Ingrediente galuste:
1 ou
1 lingura de ulei
cca 5 linguri de gris
sare

Preparare:
Intai am fiert gaina (de curte) in oala sub presiune. Dupa ce a fiert, am scos carnea iar in zeama ramasa am adaugat legumele taiate felii (nu foarte mici). Ceapa am lasat-o intreaga pentru ca la final am scos-o din supa.
Cand legumele au fiert, am condimentat supa si am preparat si galustele. Ele trebuie puse imediat in supa fierbinte, altfel se intaresc.
Pentru galuste, am batut oul cu sare si cu ulei dupa care am inceput sa adaug grisul. Aici depinde de marimea oului cat gris intra.
Trebuie sa iasa o coca nu foarte tare dar nici sa nu curga astfel incat sa se poata lua cu lingura.
Asadar, se da focul la minim, se moaie lingura in supa fierbinte, apoi se ia coca cat incape si se scufunda in supa. Probati intai cu o singura galusca, sa nu se dezintegreze, daca se intampla asta mai adaugati gris.
Galustile sunt gata la 2-3 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata. Atunci se stinge focul, se pune patrunjelul si se pune un capac pentru ca galustile se mai umfla in continuare.
Se mananca fierbinte :)

Comentarii

Postări populare