Ficatei la tigaie cu busuioc
Ingrediente:
o caserola ficatei de pui
500ml lapte
o conserva rosii in bulion (sau rosii proaspete)
2 cepe
cativa catei de usturoi
busuioc
sare, piper
Preparare:
Se tin ficateii in lapte cel putin o ora inainte de a-i pregati. Astfel nu se vor usca prin prajire.
Intr-o tigaie se incinge ulei, se caleste ceapa taiata solzisori si se aduga usturoiul taiat fin. Ficateii se scurg bine de lapte si se pun in tigaie peste ceapa la prajit. Trebuie sa fie suficient ulei in tava, daca a fost absorbit de ceapa mai adugati.
Dupa ce ficateii s-au rumenit pe ambele parti, se pun rosiile, bulionul, sare, piper si busuioc.
Se mai lasa pe foc pana scade bine zeama.
Ficateii pregatiti astfel sunt deliciosi si mai putin grei decat cei prajiti simplu. Noi i-am servit alaturi de un pilaf sarbesc. Pofta buna!
Comentarii
esti interesata de un schimb de link?
Te-am trecut in blogroll