Pui cu prune uscate, stafide si ceapa caramelizata
Prin Maroc se cheama Tajine sau Tagine dar cum numele provine de la denumirea vasului special in care se pregateste, si cum eu nu am asa ceva, i-am zis ca-n titlu. Combinatiile la acest tip de mancare sunt foarte variate pe la ei pe acolo: din amestec de carne (pui, miel) cu fructe (confiate sau crude) si seminte, condimente, etc.
Eu am facut-o asa:
Ingrediente (pt o portie):
1 pulpa de pui
4 prune uscate
o lingura de stafide
o ceapa mare
scortisoara
sare, piper
mai era si miere in reteta dar am sarit peste avand in vedere ca prunele uscate sunt f dulci
Preparare:
Le-am pus pe toate intr-o tava, am turnat apa cam pana la jumatate si le-am bagat la cuptor. Au stat cam 1h timp in care le-am mai intors. Trebuie sa fie caramelizate bine prunele si ceapa. Au un gust senzational, daca iti place carnea dulce.
Eu am facut-o asa:
Ingrediente (pt o portie):
1 pulpa de pui
4 prune uscate
o lingura de stafide
o ceapa mare
scortisoara
sare, piper
mai era si miere in reteta dar am sarit peste avand in vedere ca prunele uscate sunt f dulci
Preparare:
Le-am pus pe toate intr-o tava, am turnat apa cam pana la jumatate si le-am bagat la cuptor. Au stat cam 1h timp in care le-am mai intors. Trebuie sa fie caramelizate bine prunele si ceapa. Au un gust senzational, daca iti place carnea dulce.
Comentarii
Sa stii ca este absolut delicioasa combinatia asta!
Sa o lasi mai mult in cuptor pana se caramelizeaza bine ceapa, chiar daca pare mai arsa nu este...iar puiul il intorci mai des ca sa nu se arda.