Taietei cu lapte
Bine, de fapt a fost fidea cu lapte...
Mi se pare mai buna fideaua pentru ca e mai subtire si nu ii simti textura asa de bine.
E o bunatate dulce si hranitoare pentru mici si mari deopotriva.
Ingrediente:
1l lapte
vreo 4-5 cuiburi de fidea
o mana de stafide
o mana de migdale macinate
vreo 3-4 linguri de zahar (dupa gust)
un zahar vanilinat sau si mai bine un baton de zahar daca aveti
un baton de scortisoara
Preparare:
Se pune laptele la fiert cu scortisoara si vanilie si cand a dat in clocot se scot batoanele si se pun fideaua, stafidele si o parte din migdale. Se lasa cca 5 min sau pana cand fideaua absoarbe din lapte. Trebuie sa fie mai lichida toata treaba pentru ca apoi eu sting focul si pun capacul, lasand fideaua sa se mai umfle 20-30 min.
Dupa ce a fiert se pune si zaharul amestecand bine de cateva ori ca sa se topeasca si se mai presara ceva migdale pe deasupra.
Mi se pare mai buna fideaua pentru ca e mai subtire si nu ii simti textura asa de bine.
E o bunatate dulce si hranitoare pentru mici si mari deopotriva.
Ingrediente:
1l lapte
vreo 4-5 cuiburi de fidea
o mana de stafide
o mana de migdale macinate
vreo 3-4 linguri de zahar (dupa gust)
un zahar vanilinat sau si mai bine un baton de zahar daca aveti
un baton de scortisoara
Preparare:
Se pune laptele la fiert cu scortisoara si vanilie si cand a dat in clocot se scot batoanele si se pun fideaua, stafidele si o parte din migdale. Se lasa cca 5 min sau pana cand fideaua absoarbe din lapte. Trebuie sa fie mai lichida toata treaba pentru ca apoi eu sting focul si pun capacul, lasand fideaua sa se mai umfle 20-30 min.
Dupa ce a fiert se pune si zaharul amestecand bine de cateva ori ca sa se topeasca si se mai presara ceva migdale pe deasupra.
Comentarii