Ciorba de loboda, stevie si salata verde

Este sezonul lobodei si steviei asa ca va prezint o ciorbita pe care am facut-o ieri si care ne place foarte tare. Este foarte aromata si poate fi mancata atat calda cat si rece. Eu am facut-o fara carne dar, pentru pasionati, se poate adauga ceva afumatura fiarta bine inainte. Yummy!

Ingrediente:
2 legaturi loboda
2 legaturi stevie
1 salata verde
(acum depinde si de cat de "groasa" va place zeama)
1 ceapa
1 legatura de ceapa verde
o smantana
2 oua
1/2 cana orez
1,5 l bors
patrunjel, leustean
sare, piper

Preparare:
Intai se spala bine toate frunzele. La stevie se taie coditele si se opareste cateva minute cat sa se inmoaie.
Se taie cepele marunt si se calesc in putin ulei.
Se adauga frunzele taiate marunt si se stinge cu apa fierbinte sau supa de legume/carne.
Se fierbe 10-15min dupa care se adauga orezul si se mai fierbe 10min.
Se pune borsul fiert. Se incearca orezul si daca este facut se pot pune ouale batute cu smantana, sarea, piperul si patrunjelul si leusteanul la sfarsit.
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare