Youvarlakia Avgolemono - Ciorba de perisoare greceasca


Ingrediente:
400g carne tocata de vita
o cana de orez cu bob mare
o ceapa
1 morcov
1 pastarnac
1 ou
sare, piper
marar, patrunjel (cate jumatate de legatura)
faina

Pentru dres:
2 oua
sare
zeama de la o jumatate de lamaie mare
patrunjel


Preparare:
Am pus la fiert apa impreuna cu morcovul si pastarnacul date pe razatoare. Daca aveti zeama de carne sau de legume nu mai este nevoie de morcov si pastarnac.
Separat am amestecat carnea cu ceapa tocata marunt, verdeata, orezul, sare, piper si 1 ou. Am facut perisoare rotunde pe care le-am dat prin faina si le-am dat drumul in zeama clocotinda. Se tin la fiert cca o ora la foc mic, cu capac. 
Dupa ce au fiert perisoarele, se scot 2-3 polonice de supa si se racesc, amestecandu-se apoi cu cele doua oua si zeama de lamaie, cate putin ca sa nu se inchege ouale. Se poate pune si mai multa zeama de lamaie, mie mi s-a parut suficienta jumatate. Apoi se varsa in supa amestecand usor si se mai tine 5 minute pe foc mic. Se presara patrunjel proaspat. 

Comentarii

Postări populare