Legume stir-fry
Ingrediente:
1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras
varza
ghimbir proaspat
2 catei de usturoi
2 linguri sos soia
1 lingurita zahar
1 lingurita otet
sare
Preparare:
Se taie ceapa solzi, ardeiul si varza fasii subtiri, morcovul se taie fasii cu un curatator de legume.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se adauga ghimbirul si usturoiul taiate fin. Se pune ceapa, morcovul, ardeiul si varza in aceasta ordine, lasand fiecare leguma sa se caleasca 2-3 minute la foc iute inainte de a o adauga pe urmatoarea. Nu se lasa foarte mult pe foc, legumele trebuie sa fie crocante. Spre final se adauga sosul de soia, otetul si zaharul.
Comentarii
Legume gatite in felul asta aveau la toate fast-food-urile asiatice de la colt de strada in Viena...sunt foarte usor de facut si foarte bune asa ca le-am reprodus si eu acasa, deja de cateva ori pana acum.