Varza calita


Imi place la nebunie varza calita...miros de toamna cu bunatati. Nu cred ca e cineva care sa nu stie reteta si totusi o sa va zic cum am preparat-o eu:
Am taiat o varza fasii subtiri pe care le-am frecat cu sare. Am luat o cratita mare si am incins niste ulei in ea. De data asta nu am folosit afumatura la varza si nici sorici. Varianta asta e potrivita mai spre iarna incolo...
Asadar, am pus varza la calit in ulei, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-a mai muiat am condimentat-o cu piper, foi de dafin si cimbru uscat. Am pus si o cana de apa in care am dizolvat o lingura de bulion si nu in ultimul rand, doua rosii mari si dulci, curatate de coaja si taiate marunt. Mai aveam prin frigider si ceva carne de gaina fiarta pe care am taiat-o bucatele si am aruncat-o peste varza...ca la noi asa e, mancarea fara carne parca nu te satura :) 
Am pus capac si am lasat la fiert cam jumatate de ora, cat sa nu fie nici prea tare nici prea fiarta varza. Cu un ardei iute sau cu usturoi alaturi este prea buna!

Comentarii

MONONOKE KITCHEN a spus…
Excelent! Si arata mai mult decat frumos!
Bunica a spus…
Multumesc de vizita! A fost buna buna!

Postări populare