Castane coapte
Acum, pana nu dispar de tot, va fac si eu un pic de pofta cu un bol de castane coapte, proaspat scoase din cuptor :)
Se fac foarte simplu: se cumpara castane comestibile care se spala si apoi li se cresteaza coaja pentru a nu plezni in cuptor. Se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se tin la foc mediu 20-30 min, pana cand cutitul intra usor in miez. Se mananca cu pofta!
Eu am facut cu ele si un fel de budinca dulce cu cacao dar reteta o las pentru data viitoare.
Comentarii
Eu le faceam pe aragaz,intr-o caratita veche,cu capac.
Tot asa increstate ,miscand cratita inainte si inapoi,pana sunt gata.
Dar procedeul tau e mai simplu si nici nu trebuie sa sacrifici o cratita.
Pentru ca se cam arde.
Le fac azi sa vad cum ies.
Eu nu am facut pe aragaz niciodata si daca imi spui ca sunt si mai bune, incerc si eu :)
E exact consstenta care trebuie ca sa poti face din ele alte deserturi,sau creme.
Facute in cratita cu capac,pe flacara aragazului,se apropie mai mult ca gust cu cele facute pe carbuni,pentru ca se parlesc putin si primesc gust de "fum".
Daca ai grill afara si o cratita cu capac rea, incearca o data si asa.
Cand te hotarasi,da un ring-ring si-ti spun exact ce sa faci.
Te pup.
Multumesc pentru info si daca am ocazia sigur incerc
Promit sa vin si cu reteta de budinca desi pozele au fost facute pe graba si nu sunt deloc reusite
Te pupa Bunica