Biscotti cu migdale
In primul rand, vreau sa va spun La Multi Ani, sa va urez un an excelent si sa va multumesc pentru ca ati fost alaturi de mine si mi-ati urmarit incercarile mai bune sau mai putin reusite in ale bucatarelii!
Prima reteta pe acest an este una dulce, parfumata si buna rau: biscotti cu ghimbir, cuisoare si scortisoara! Un dulce pe care l-am avut pe masa de sarbatori si care este excelent alaturi de o cana de cafea fierbinte sau alaturi de un pahar de vin. Reteta am gasit-o pe joy of baking si am mai modificat-o un pic. Asadar:
Ingrediente:
100g migdale rumenite in cuptor 15 minute si maruntite
225 g faina
160g zahar brun
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
scortisoara, ghimbir, cuisoare
sare
sare
2 oua
2 linguri ulei
esenta de vanilie si de migdale
95g stafide
Preparare:
Intr-un bol se amesteca ouale, uleiul si esenta de vanilie si migdale. In alt bol se amesteca ingredientele solide: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si condimentele. Peste acestea se toarna usor ouale si se amesteca pana cand se incorporeaza cu totul. Se adauga migdalele si stafidele inmuiate in prealabil in putin rom.
Se pune hartie de copt intr-o tava si se toarna compozitia sub forma de 2 rulouri, pe care le modelam cu mainile umede (aproximativ 30cm lungime si 5cm latime).
Se pune tava in cuptorul incins dinainte si se lasa cam 30 min sau pana cand prind o usoara culoare si sunt tari la atingere. Se scot din cuptor, se lasa 10 min la racit dupa care se taie in felii. Se pun feliile la loc in tava si din nou in cuptor, cate 7-8 minute pe ambele parti.
Se pot pastra cateva saptamani intr-un recipient bine inchis.
Comentarii