Boeuf Bourguignon
Ingrediente:
1 kg carne de vita taiata bucati
150 gr bacon
2-3 catei de usturoi
patrunjel, cimbru
2 linguri faina
700ml vin rosu
200g ciuperci
1 lingura bulion
2 cepe mari
800 gr cepe mici
1 morcov
50 gr unt
dafin, cuisoare, piper, sare
Preparare:
Bacon-ul se taie fasii de grosimea unui deget si se prajesc 2-3 minute pana cand se rumenesc. Se pun deoparte.
In grasimea ramasa se pune la prajit carnea uscata bine cu un prosop de hartie (eu inainte am tinut-o la marinat in vinul rosu pe care l-am folosit ulterior, dar reteta originala nu este asa). Carnea trebuie rumenita bine pe toate partile si daca tigaia este mica, prajiti carnea in mai multe randuri, adaugand ulei. Se pune peste bacon.
In aceeasi grasime se soteaza ceapa si morcovii taiati felii.
Intr-o cratita mare care se poate pune la cuptor se adauga toata carnea si legumele, amestecandu-le bine. Se presara faina peste carne si cratita se pune in cuptorul preincalzit, 4-5 minute, se amesteca si se mai pune alte 5 minute, pana cand prinde o crusta.
In acest moment, se pune peste carne vinul, usturoiul, bulionul, foile de dafin, cateva cuisoare, sare si piper daca mai trebuie. Se amesteca si se baga cratita la cuptor, pentru 2 ore sau pana cand carnea este suficient de moale.
Intre timp, se soteaza in unt ciupercile taiate felii si ceapa mica - de care eu nu am mai pus deloc.
Dupa ce carnea a fiert, se adauga ciupercile si ceapa peste carne si se mai lasa 30 min la cuptor.
Se serveste cu cartofi fierti cu unt si patrunjel. Este delicios! Pofta buna!
Comentarii
Chiar ieri vorbeam cu prietena mea ca trebuie sa inchiriem Filmul Julia & Julia.
L-am mai vazut,dar vreau sa-l mai vad o data.
Spre rusinea mea trebuie sa recunosc ca am auzit prima data Boeuf Bourguignon,in film si apoi in cartea Juliei Child.
Al tau arata de milioane.
Bravo !
Dar mi-a fost cam frica sa o fac, parea asa complicata de am zis ca nu-i de mine...pana am vazut zilele trecute pe HBO filmul in reluare si mi-am adus aminte...
de pe vremea rapostului.
A mers si asa. :)