Stufat de miel
Iar am lipsit destul de mult de pe blog dar am venit cu scutire :) Dupa vreo 2 ani si ceva de huzur a trebuit sa ma apuc de treaba serios cu trezit devreme, stat la munca dupa program, ajuns acasa si cazut lata. Asa ca nu numai ca n-am mai facut poze cu dezmaturi culinare dar n-am mai gatit si punct.
Asa ca azi, ca sa nu va pierdeti de tot speranta si sa credeti ca v-am uitat, am scos de la naftalina pozele cu stufatul de miel pe care l-am facut la vreo saptamana dupa Paste, ca de Paste am mancat mancarea altora.
Las' c-o sa fie buna reteta pt la anu! :P
Ingrediente:
500g carne de miel (pulpa am pus eu)
3 legaturi ceapa verde
3 legaturi usturoi verde
cativa catei de usturoi
o legatura marar
o legatura patrunjel
boia de ardei dulce
menta proaspata
bulion
sare, piper
o lingura faina sau maizena
Preparare:
Carnea se spala, se taie bucati si se pune la calit in ulei incins. Se stinge cu 1-2 cani de apa calda si se lasa la inabusit cu un capac deasupra, pana cand carnea se patrunde bine.
Ceapa si usturoiul se taie si se adauga in cratita, peste carne, aproape de final. Se pune si bulionul, boiaua, faina dizolvata in putin sos fierbinte si cateva frunzulite de menta. Se condimenteaza cu sare si piper. Se mai da un clocot si se pun marar si patrunjel din belsug. Se serveste cu mamaliga.
Pofta buna!
Comentarii
Ce bunatate.Ce importanta are cand l-ai mancat ?
Poza asta imi aprinde imaginatia instant .
Iti doresc spor la job . :)