Mancare de praz cu masline
Ingrediente:
6 fire de praz
200g masline
ulei de masline
o lingurita de unt
3 linguri bulion
o lingura faina
o lingura zeama de lamaie
Preparare:
Se fierb maslinele in apa cat sa se moaie. Cu ocazia asta se mai si desareaza. Se incinge uleiul de masline impreuna cu untul intr-o cratita si se adauga prazul taiat bucati de 3-4cm lungime si maslinele scurse. Se calesc cateva minute dupa care se sting cu apa calda. Se lasa sa fiarba pana s-a muiat prazul. Se pune o lingura de faina desfacuta in apa, bulionul, zeama de lamaie si se potriveste de sare si piper. Se mai lasa 5-10 min si e gata.
Este o mancarica de sezon, numai buna in post. Are o dulceata aparte data de prazul tanar si nu mai vorbesc de gustul excelent!
6 fire de praz
200g masline
ulei de masline
o lingurita de unt
3 linguri bulion
o lingura faina
o lingura zeama de lamaie
Preparare:
Se fierb maslinele in apa cat sa se moaie. Cu ocazia asta se mai si desareaza. Se incinge uleiul de masline impreuna cu untul intr-o cratita si se adauga prazul taiat bucati de 3-4cm lungime si maslinele scurse. Se calesc cateva minute dupa care se sting cu apa calda. Se lasa sa fiarba pana s-a muiat prazul. Se pune o lingura de faina desfacuta in apa, bulionul, zeama de lamaie si se potriveste de sare si piper. Se mai lasa 5-10 min si e gata.
Este o mancarica de sezon, numai buna in post. Are o dulceata aparte data de prazul tanar si nu mai vorbesc de gustul excelent!
Comentarii
Sa stii ca nu dureaza mult, prazul fierbe foarte repede si nici nu e bine sa-l lasi sa se sfarame si sa isi piarda toate vitaminele.
Nu m-am uitat pe ceas dar probabil depinde si de indemanarea bucatarului :)
Spor la treaba si sa-mi spui cum a iesit!