Pancakes - Clatite americane
Mie imi plac la nebunie clatitele. Si cele subtiri si cele americane, mai pufoase. Cele subtiri mi se par mai greu de facut pentru ca trebuie sa fiu atenta la intors sa nu le rup, asa ca fac mai des clatite americane. Am incercat si o varianta cu jumatate de cantitate faina integrala si au iesit foarte bune. Sunt delicioase la micul dejun cu umpluturi dulci (gemuri, miere, ciocolata, fructe) sau sarate (iaurt, branza de vaci, ciuperci). In aceasta ultima varianta se renunta la zaharul din compozitie.
Ingrediente:
2 oua
1 cana faina alba
1 cana faina integrala (orice fel)
1 cana lapte
2 linguri zahar
1 lgt praf de copt
un pic de sare
3 lg ulei
scortisoara
Preparare:
Se amesteca toate ingredientele intr-un vas larg (cu o furculita, nu cu mixerul) si apoi se pune vasul la frigider o ora.
Se incinge o tigaie teflonata si, fara a mai folosi alt ulei, se toarna cate un polonic de amestec. Nu se mai misca tigaia pentru a lasa aluatul sa se intinda atat cat este nevoie. Cand clatita a inceput sa faca bulbuci se intoarce pe partea cealalta. Se mananca cu pofta!
Comentarii
si sunt si mult mai usor de facut decat cele subtiri ☺
Eu fac destul de des tocmai pentru ca sunt mai putin pretentioase decat cele clasice...tzac-pac si gata :D
Pupici <3
Te mai astept cu mare drag