Supa lui Patrick & Vegetable stock
Acestea sunt doua din retetele necesare in Dieta de detoxifiere a ficatului a celebrului Patrick Holford:
Supa lui Patrick (2-3 portii):
- 1 lingura ulei de masline
- ½ ceapa rosie taiata mare
- 1 catel de usturoi pisat
- 1 morcov mare, decojit si maruntit
- 1 cartof dulce mare taiat
- 1 lingurita rasa de radacina proaspata de ghimbir
- ¼ lingurita curcuma
- 2 lingurite condimente naturale/ bulion (in loc de sare)
- ½ ardei rosu taiat cubulete
- 75 ml lapte din nuca de cocos
1. Se incalzeste uleiul intr-o oala mare si se calesc ceapa si usturoiul timp de cateva minute pana se inmoaie.
2. Se adauga morcovul, catoful dulce, ghimbirul, pulberea de curcuma si condimentele naturale/ bulionul. Se pune apa clocotita peste toate (nu mai mult de nivelul legumelor) si se aduce la fierbere. Se acopera oala si se lasa la fiert pentru aproximativ 15 minute sau pana cand se inmoaie legumele.
3. Se adauga ardeiul rosu si laptele de cocos si se amesteca pana cand se face o supa - crema.
Vegetable stock:
(2 litri – ne trebuie ¼ din aceste ingrediente pentru 500 ml):
Timp de pregatire 1 ora 15 minute
- 1 lingura ulei de masline
- 250 g praz tocat (partea alba)
- 1 ceapa mare tocata
- 1 frunza de dafin
- fire de cimbru proaspat
- fire de patrunjel proaspat
- 250 g morcovi tocati
- 3 tulpini cu frunze de telina tocate
- ½ lingurita sare
- 2 litri de apa
- 5 boabe de piper negru
1. Se incalzeste uleiul in tigaie. Se adauga prazul si ceapa, se amesteca bine si se reduce focul la minimum. Se acopera cu un capac si se lasa legumele 20 minute, agitand tigaia ocazional, fara a ridica capacul.
2. se adauga frunza de dafin, cimbru, patrunjel, morcovi, telina si sare. Se toarna apa si se creste temperatura (foc mare). Se aduc incet la fiebere, amestecand la suprafata.
3. Dupa fierberea apei si inlaturarea spumei se adauga piper si se lasa focul la minimum. Se acopera si se fierbe inca 35 minute.
4. Se strecoara legumele intr-un castron mare si se lasa la racit.
Se foloseste putin o data, iar restul se tine la rece pentru cateva zile sau se congeleaza in portii si se incalzeste inainte de utilizare.
Contine aproximativ 138 kJ / 500 ml.
Comentarii