Detoxifierea ficatului in 9 zile - Patrick Holford


Ziua 1
Mic dejun: Muesli cu seminte (essential seed mix)
Gustare: 2 prune si 6 migdale
Pranz: Salata cu 200 g naut, 3 bucati marinate de inimi de anghinare, ½ lingura susan, ½ lingura ulei susan (inlocuit cu ulei de struguri), suc din ¼ lamaie
Gustare: Masline si suc de fructe
Cina: 45 g orez fiert cu ½ lingurita condimente naturale, 200 g linte verde din conserva, 60 g ciuperci mici, ½ ceapa rosie, ¼ bulb fenicul, suc de lamaie, patrunjel, piper negru. Se realizeaza o salata mare din acestea.

Ziua 2
Mic dejun: Combinatie de minimum 4 fructe de sezon taiate cu mult suc de lamaie
Gustare: Humus cu morcovi si telina
Pranz: 1 ­­­­­­­pastrav cu legume coapte. Iaurt rece.
Gustare: Rodii sau grapefruit
Cina: Supa lui Patrick cu condimente (super green mix)

Ziua 3
Mic dejun: Muesli cu scortisoara realizat din 40 g ovaz, ½ lingurita scortisoara, fructe taiate
Gustare: Avocado feliat si cu suc de lamaie
Pranz: Se amesteca (blender) ½ lingura ulei masline, ½ catel de usturoi pisat, ½ ceapa rosie, ¼ vinete, ½ lingura bulion de rosii, 200 g fasole borlotti (pistruiata), ½ lingura condimente naturale. Se serveste cu paine de secara si rucola.
Gustare: Porumb. Suc de fructe/legume.
Cina: Supa de morcovi cu linte (se fac 2 portii – una pentru ziua 4) – ½ lingura ulei de masline, 1 usturoi pisat, ½ ceapa tocata fin, 1 telina mare, 2 morcovi, 100 g linte rosie, 500 ml zarzavat sau vegetable stock. Se adauga condimente (super green mix).

Ziua 4
Mic dejun: Suc din 1 banana mica, 1 cos mic de afine si suc de portocale
Gustare: Humus cu cruditati
Pranz: Supa de morcovi cu linte (din ziua 3)
Gustare: Mar si o mana de nuci
Cina: 75g orez brun Basmati cu 1 lingura de seminte de dovleac, 3 linguri masline, 1 lingura ulei de masline, 1 usturoi pisat, o mana de busuioc, rucola, spanac, suc de la ½ lamaie, piper negru.

Ziua 5
Mic dejun: Salata de fructe si seminte (essential seed mix)
Gustare: Para si o mana de nuci pecan
Pranz: Sandwich cu 1 file de somon, o felie mare de paine cu secara, salata si condimente (super green mix)
Gustare: Guacamole cu cruditati
Cina: Supa de praz, cartofi si fasole alba (se fac 2 portii) – 1 lingurita ulei masline, 2 catei de usturoi pisati, 2 fire de praz taiate mare, 2 cartofi taiati mediu, 600 ml apa clocotita, 3 lingurite condimente naturale, 410 g fasole alba (din conserva), piper negru. Se fierb timp de 15 minute.
Desert: Un bol mic de budinca de orez cu o lingura de gem sau dulceata.

Ziua 6
Mic dejun: Muesli cu seminte (essential seed mix)
Gustare: Seminte de dovleac si de floarea soarelui, o bucata de fruct
Pranz: Supa de praz, cartofi si fasole alba (din ziua 5)
Gustare: Humus cu cruditati
Cina: Salata de fasole si anghinare cu 1 catel de usturoi pisat, ½ ceapa rosie maruntita, 1 lingura ulei de masline, 125 g rosii cherry, 1 lingura pasta de tomate / bulion, 200 g fasole + linte + mazare, 1 lingura masline negre, frunze de busuioc.

Ziua 7
Mic dejun: Muesli cu scortisoara realizat din 40 g ovaz, ½ lingurita scortisoara, fructe taiate si seminte (essential seed mix)  (ca in ziua 3)
Gustare: Fructe de sezon si o mana de alune cajou
Pranz: Salata cu 200 g naut, 3 bucati marinate de inimi de anghinare, ½ lingura susan, ½ lingura ulei susan (inlocuit cu ulei de struguri), suc din ¼ lamaie (ca in ziua 1)
Gustare: Masline si o bucata de fruct
Cina: Supa lui Patrick cu condimente (super green mix)

Ziua 8
Mic dejun: Paine prajita cu unt de arahide
Gustare: Mar cu o mana de alune caju
Pranz: Supa de praz, cartofi si fasole alba sau supa de morcovi cu linte (vezi retele din zilele anterioare)
Gustare: Porumb crud (baby) cu humus
Cina: Ardei copti umpluti cu ciuperci si muguri de pin. O salata mare.

Ziua 9
Mic dejun: Suc de fructe sau legume cu seminte (essential seed mix)
Gustare: Seminte de dovleac prajite
Pranz: 1 file de somon cu 75 g linte fierta, 1 lingura pasta de tomate sau bulion. O salata mare verde.
Gustare: Masline si suc de fructe sau legume
Cina: 75 g quinoa (cereale fara gluten), fierte in apa clocotita cu 1 lingurita de condimente naturale (in loc de sare). Se serveste cu legume coapte, incluzand ½ cartof dulce, ½ ceapa rosie, ½ ardei rosu, ½ dovlecel, 1 catel de usturoi pisat, 100 g rosii cherry amestecate cu 1 lingura de ulei de masline, 2 linguri de seminte de dovleac si condimente (super green mix).

De evitat:
Faina
Lapte
Cafea
Alcool
Grasimi trans

Aici gasiti si retetele pentru muesli, essential seed mix, super green mix, supa lui Patrick, Vegetable stock, hummus si guacamole

Comentarii

detoxifiere ficat a spus…
Foarte interesant articolul!Am invata foarte multe lucruri legate de detoxifiere!

Postări populare