Chilli con carne
A venit iarna...din nou! M-a luat un pic pe nepregatite, uitasem ca e de-abia ianuarie si ca vara e departe rau.
Am senzatia ca trebuie sa vina Craciunul si moshul, ca trebuie sa fac bradul si sa-mi dau jos din dulap hainele de iarna :))
Si mai ales, simt nevoia de o mancare calda si satioasa, de muraturi si miros de paine proaspata...
Diseara fac paine, clar!
Ingrediente:
500g carne tocata de vaca
400g fasole boabe fiarta (sau din conserva)
1 ceapa mare
1 ardei gras
2 catei de usturoi
1 lingurita praf de chilli
1 lingurita boia de ardei
1 conserva de rosii in bulion
2 linguri bulion
chimen, maghiran
sare, piper
2 patratele de ciocolata neagra
Preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste in ulei. Se adauga usturoiul, ardeiul gras si condimentele. Se calesc toate 5 minute, amestecand bine. In acest moment, se adauga carnea tocata, amestecand si separand-o cu o lingura. Se mentine un foc maricel pentru a cali carnea, ea nu trebuie sa fiarba.
Dupa 5-10 minute, cand carnea s-a calit, se pune in cratita supa de carne sau apa fiarta, conserva de rosii, bulionul, sare si piper si se amesteca bine. Se tine pe foc foarte mic, cca 20 minute, amestecand ocazional si adaugand apa daca se evapora sosul.
Se adauga fasolea fiarta si scursa de zeama si se mai tine pe foc 10 minute, amestecand si mai adaugand apa si condimente daca este cazul. Se stinge focul, se pun cele doua patratele de ciocolata si se lasa cu capac sa se "odihneasca" un pic inainte de a o savura.
Pofta buna!
Comentarii
Tare-mi place.
cam cate g sau ml
mersi