Porc crocant cu legume
Pentru ca am primit cereri de retete cu iz chinezesc, m-am mobilizat sa fac poze la o varianta de porc crocant cu legume din care fac destul de des, dar care se termina mereu inainte sa apuc sa o pozez :) De ce oare..?
Ingrediente:
carne de porc (ceafa, piept, ceva mai gras) taiata fasii
cateva ciuperci taiate feliute
varza taiata fidea
usturoi
ghimbir proaspat sau praf
fulgi de chilli
sos de peste
sos de soia
sos de stridii
taietei din orez
Preparare:
Am prajit carnea in ulei si am lasat-o sa se odihneasca. In acelasi wok cu acelasi ulei am pus niste usturoi si un pic de ghimbir, chilli, peste care am perpelit ciupercile si varza (nu mult, cateva minute, la foc mare, sa ramana un pic crocante). Am stins cu sosurile de soia, stridii si peste (dupa gust). Atentie ca nu mai e nevoie de sare!
Am pus si carnea peste legume si am ametit-o un pic.
Intre timp, am inmuiat 4-5 minute taieteii in apa fierbinte (scrie pe punga ce si cum) si dupa ce am scos legumele si carnea din wok, am pus taieteii. I-am fericit si pe ei cu ceva sosuri ca sa nu se supere si i-am invartit de 2-3 ori in tigaie.
Am repetat figura si am avut si pachetel pentru a doua zi la servici :D
A, si am zis ca e o varianta pentru ca puteti folosi ce legume va trec prin cap.
Pofta buna!
Comentarii