Iahnie de fasole cu afumatura

Ingrediente:
500g fasole boabe
coaste de porc afumate sau un ciolan
2-3 cepe mari
2 morcovi
1 pastarnac
foi de dafin
o conserva de rosii in bulion
boia de ardei dulce
sare, piper boabe
tarhon
Se pune fasolea la inmuiat cu o zi inainte.
Se arunca apa, se spala din nou si se pune la fiert.
Dupa ce a dat in clocot de cateva ori se arunca apa respectiva si se pune apa proaspata. Acum trebuie pusa si carnea, pentru a fierbe impreuna.

Se adauga si zarzavatul taiat cubulete.
Se fierbe cu capacul pana cand fasolea devine moale. Eu am folosit oala sub presiune si am fiert-o cca 45 min.
Separat, se caleste ceapa. Cu cat este mai multa ceapa, cu atat este mai gustoasa mancarea.
Se adauga boiaua...
...Si rosiile in bulion.
Dupa ce fasolea a fiert bine se rastoarna peste ceapa calita si se mai lasa pe foc 10 minute. Se condimenteaza si se pune tarhonul.
Se poate adauga otet. Este la fel de buna si cu ciolan afumat, carnati, sau orice fel de carne afumata de porc. De fapt, este foarte buna si fara carne, de post.
Pofta buna!

Comentarii

Anonim a spus…
yamiiii
Bunica a spus…
Este foarte buna, una din preferatele bunicului :)

Postări populare