Tort cu blat de pandispan, crema de vanilie si piersici



Ingrediente:

pentru pandispan: 5 oua, 150 g faina, 150 g zahar, coaja de lamaie, un pic de sare
pentru crema de vanilie: 3 galbenusuri, 60 g faina/amidon, 100 g zahar, 500 ml lapte, esenta de vanilie
pentru umplut: 2 borcane de piersici in suc propriu, fara samburi, esenta de rom, un pliculet de gelatina

Preparare:
Se prepara pandispanul: se amesteca ouale intregi (tinute la temperatura camerei minim 1-2 ore) cu zaharul si cu un pic de sare. Se bate compozitia 10-15 minute pana isi mareste volumul de mai multe ori. Se adauga faina incet, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus. Nu trebuie scuturata lingura de margine vasului pentru ca se lasa compozitia. Se unge o forma cu unt si faina si se da la cuptor mediu 25-30 minute, pana se coloreaza pe deasupra. Nu trebuie deschis cuptorul pana nu este gata!

Se prepara crema de vanilie: se pune la fiert laptele cu zaharul. In acest timp se freaca galbenusurile cu faina. Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga incet cate putin peste galbenusuri, amestecand energic cu un tel pentru a nu se inchega. Se pune compozitia inapoi pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se stinge focul si se adauga esenta de vanilie, amestecand in continuare 1-2 minute.

Dupa ce pandispanul si crema s-au racit, se taie blatul pe din doua cu un cutit lung si se insiropeaza cu zeama de la piersici in care am pus putin rom. Se umple cu crema si se adauga piersicile dintr-un borcan taiate felii. Se pune a doua foaie de blat care se insiropeaza si ea si se unge cu crema deasupra. Se foloseste si al doilea borcan de piersici. Peste piersici se toarna gelatina pregatita dupa instructiunile de pe plic.
Se decoreaza dupa posibilitati :)

Comentarii

Postări populare