Placinta rustica de vita cu rozmarin - Sheperd's Pie






Aceasta este o reteta clasica englezeasca, semanand un pic cu musacaua. Contine totusi mai putine ingrediente, fiind mai simpluta. Este foarte buna si satioasa. Se poate face si din carne de miel, ca tot vine Pastele :)

Ingrediente:
1 kg carne de vita tocata
500g cartofi
1 ceapa
1 pastarnac
1 morcov mai mare
1 lingura de faina
o cana de lapte
50g unt
o capatana de usturoi
o conserva de rosii in bulion
sare, piper
rozmarin, patrunjel
cateva cubulete de cascaval

Preparare:
Carnea tocata se amesteca cu rozmarin, patrunjel, sare, piper, jumatate din cantitatea de usturoi zdrobit fin si lingura de faina. Se acopera cu o folie de plastic si se tine la frigider o ora pentru a se combina aromele.
In timpul asta, se curata cartofii, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se paseaza (nu cu blender-ul!) si se adauga cana de lapte si bucata de unt.
Dupa o ora, se toaca marunt ceapa, se taie felii pastarnacul si morcovul si se calesc intr-o tigaie mai mare.Se adauga carnea si se marunteste in tigaie cu o lingura de lemn. Se pune si restul de usturoi, rosiile si apa sau zeama de carne cat sa fie acoperite si se lasa la fiert cca 1h. Se mai completeaza cu lichid daca scade prea tare. In final carnea trebuie sa fie scazuta si fiarta.
Se ia un vas incapator si se pune jumatate din compozitia de carne,
se pune cascavalul, restul de carne si apoi se intinde uniform piureul de cartofi, acoperindu-se bine tot vasul. Sa folositi un vas mai inalt, nu ca mine, pentru ca va curge zeama pe langa.
Se tine la cuptor pana cand piureul prinde o crusta aurie.

 
 






Comentarii

Postări populare