Snitel din piept de pui

Ingrediente:
un piept de pui
1 ou
2-3 linguri de lapte
faina
sare, piper
oregano (optional)


Preparare:
Intr-un bol se bate oul cu laptele, sare, piper si oregano. Oul si laptele trebuie sa fie reci, abia scoase din frigider pentru a forma o crusta crocanta. Intr-o farfurie se pun cateva linguri de faina.
Pieptul de pui se taie pe mijloc dupa care se feliaza ca mai subtire. Mie imi ies cam 3-4 felii pe bucata. Nu se mai bate pentru ca pieptul de pui este prea fraged si se rupe.
Se incinge o tigaie si se pune ulei cat sa o acopere. Se ia felia de carne, se da prin ou si apoi prin faina. Cand uleiul s-a incins bine, se pun feliile de snitel. Se intorc pe cealalta parte cand au prins o culoare aurie. Daca scade uleiul, se mai adauga pentru a nu se arde. Daca s-a ars, mai bine il aruncati si puneti altul proaspat.
Sunt bune calde, reci, cu legume, cartofi prajiti, sandwich....eu as manca snitel toata ziua...

Comentarii

Postări populare