Pancakes - Clatite americane

Mie imi plac la nebunie clatitele. Si cele subtiri si cele americane, mai pufoase. Cele subtiri mi se par mai greu de facut pentru ca trebuie sa fiu atenta la intors sa nu le rup, asa ca fac mai des clatite americane. Am incercat si o varianta cu jumatate de cantitate faina integrala si au iesit foarte bune. Sunt delicioase la micul dejun cu umpluturi dulci (gemuri, miere, ciocolata, fructe) sau sarate (iaurt, branza de vaci, ciuperci). In aceasta ultima varianta se renunta la zaharul din compozitie.

Ingrediente:
2 oua
1 cana faina alba
1 cana faina integrala (orice fel)
1 cana lapte
2 linguri zahar
1 lgt praf de copt
un pic de sare
3 lg ulei
scortisoara


Preparare:
Se amesteca toate ingredientele intr-un vas larg (cu o furculita, nu cu mixerul) si apoi se pune vasul la frigider o ora.
Se incinge o tigaie teflonata si, fara a mai folosi alt ulei, se toarna cate un polonic de amestec. Nu se mai misca tigaia pentru a lasa aluatul sa se intinda atat cat este nevoie. Cand clatita a inceput sa faca bulbuci se intoarce pe partea cealalta. Se mananca cu pofta!

Comentarii

Lorelei a spus…
le-am facut si eu si au iesit super bune ♥
si sunt si mult mai usor de facut decat cele subtiri ☺
Bunica a spus…
Ma bucur tare mult ca ti-au placut Lorelei :)
Eu fac destul de des tocmai pentru ca sunt mai putin pretentioase decat cele clasice...tzac-pac si gata :D
Pupici <3
Milla a spus…
Și eu de câteva luni de când am descoperit blogul tău fac clîtite americane și prietena mea a învățat tot de la tine... :)
Bunica a spus…
Ma bucur tare mult Milla ca ma vizitezi si ca am reusit sa iti dau cate o idee :)
Te mai astept cu mare drag

Postări populare