Cornulete cu rahat

Va mai amintiti cand va facea bunica de la tara cate o tava intreaga de cornulete cu rahat sau cu nuca, bine tavalite prin zahar, si cum erau de bune fierbinti si fragede, tocmai scoase din cuptor? De data asta va dau reteta originala, cu osanza si lapte prins, iar cine mai are rude la tara si o prepara intocmai, o sa-si dea seama de diferenta de gust.

  
Ingrediente:
pentru prima foaie
150g osanza (adica untura) sau 1/2 pachet de unt 
1/2 cana de lapte prins
2 oua
2 lg de zahar
4 lg de apa minerala
faina cat cuprinde

pentru a doua foaie:
150g osanza 
faina cat cuprinde

Preparare:
Untura se amesteca cu zaharul. Se adauga ouale, apa si laptele prins. Se amesteca pana cand se topeste tot zaharul. Se incorporeaza faina cate putin, framantand pana cand rezulta un aluat elastic. Se da la rece o ora invelit in folie de plastic.
Pentru a doua foaie se amesteca untura cu faina pana cand rezulta un aluat elastic care nu se mai prinde de maini. Se pune si acesta la frigider o ora.
Dupa o ora, se intind cele doua foi separat dupa care se pun una peste cealalta si se impaturesc, intinzandu-se la loc, intr-o singura foaie. Se taie in forma de triunghiuri, se pun bucatele de rahat si se ruleaza.
Se dau la foc iute, intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie. Cand sunt gata se pudreaza cu zahar. 
Pofta buna!

Comentarii

Cristina's World a spus…
Parca-i simt gustul :) Neaparat sa incerc si eu reteta ta.
Bunica a spus…
Neaparat! Sunt delicioase!

Postări populare