Scones cu carne


Ingrediente:
Coca:
300 g faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
sare
100 g unt
2/3 cana lapte batut

Pt. umplutura:
1 ceapa mica
200 g carne tocata de vita sau porc
1 catel de usturoi
sare, piper
parmezan ras

Preparare:
Faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea se amesteca. Se pune untul rece, taiat cubulete si se amesteca grosier cu o lingura, nu cu mana pentru a nu se topi. Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se rup bucatele de coca si se formeaza bile care se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Bilele se aplatizeaza cu mana, rezultand forme rotunde de cca 6cm diametru si 3cm grosime. Acestea se apasa usor in mijloc cu degetul pentru a forma o cavitate in care sa intre umplutura. 
Pentru umplutura se caleste o ceapa mica taiata fin, un catel de usturoi si carnea tocata. Se adauga putina apa si se lasa pe foc pana cand se face carnea. Dupa ce s-a racit se pune cu o lingurita in formele din coca, se presara parmezan ras pe deasupra si tava se baga la cuptor, la foc mediu, pana cand se rumenesc. 
Sunt excelente la micul dejun, alaturi de o cana de lapte batut sau servite la o petrecere. Se pot pastra mai multe zile la frigider si se pot reincalzi la cuptorul cu microunde. 

Comentarii

Postări populare