Piept de pui la tigaie


Ingrediente:
piept de pui
zeama de lamaie
sos de soia
unt
sare, piper
cimbru, busuioc




Preparare:
Eu nu ma omor dupa pieptul de pui in general pentru ca mi se pare cam fad si inecacios. 
Varianta asta de piept la tigaie mi se pare una din cele mai gustoase moduri de a prepara un piept. Carnea isi pastreaza sucurile in interior si iese frageda de se topeste in gura.
Aveti nevoie de piept de pui pe care il taiati in 2. Apoi incingeti o tigaie antiaderenta, topiti o bucta buna de unt, condimentati pieptul cu sare, piper proaspat macinat si cimbru sau busuioc si il aruncati in untul incins. 
Cand a prins culoare, il intoarceti si pe cealalta parte. In acest moment, untul va incepe sa se arda asa ca il stingeti cu zeama de la jumatate de lamaie (mai mica) si il mai lasati o tura pe ambele parti. 
Dupa ce si zeama respectiva s-a ingrosat, stingeti iar cu sos de soia. Daca vi se pare ca ar mai trebui tinut pe foc puneti si un pic de apa. 
Cand pieptul e rumenit frumos pe toate partile e gata. Zeama e delicioasa asa ca nu cumva sa o aruncati!
Merge alaturi de orice garnitura din legume, orez sau pur si simplu taiat felii intr-un sandwich yummy.

Comentarii

Postări populare