Iaurt de casa

De fiecare data cand aduceam lapte crud de la tara, ajungea sa se strice in frigider si cu mare parere de rau il aruncam. Pana cand mi-a venit ideea sa il fac iaurt. Nu ca n-as mai fi facut niciodata, dar nu prea obisnuiesc din comoditate. De fapt este foarte usor de facut si ai garantia unui iaurt natural. Poti sa ii pui fructele preferate, miere, cereale si orice altceva iti trece prin cap ca de exemplu aici si aici.

IMG_1015 

Se iau 2 litri de lapte de vaca - cu cat mai gras cu atat mai bine - si se pun la fiert. Dupa ce a dat in clocot, se stinge focul si se lasa la racit. Cand laptele este usor caldut se pune un iaurt mic in el si se amesteca bine cu un tel. Se acopera vasul cu un prosop curat si se lasa la cald pana a doua zi. A doua zi se gusta si daca este prea dulce se mai lasa la cald cateva ore sau pana cand va avea gustul dorit. Apoi se pune in frigider.

IMG_1016

Comentarii

Postolache Violeta a spus…
Bun, gustos, dar mai ales sanatos !
Te invit cu drag la provocarea Dulce Romanie a carei gazda sunt in luna februarie !
Unknown a spus…
foarte bun iaurtul de casa! si eu prepar tot in casa, cu lapte de la vacuta noastra sau chiar si cu lapte pasteurizat din comert! de vreo 3 ani am o iaurtiera, care imi este de mare folos, iese un iaurt foarte bun! ...soacra mea inca il mai face ca si tine, si e the best!!! merge de minune cu felii de mamaliga de cartofi prajite pe soba! ....azi ii fac o vizita, deci iaurt+mamaliga! pupici
p.s. ai un blog foarte frumos!
Ioana V. a spus…
si eu fac des iaurt. imi place mult
Anonim a spus…
Intrebare: cat tine iaurtul la frigider?
Bunica a spus…
Caietel cu retete - multumesc mult pentru invitatie, de multa vreme vreau sa particip si eu numai ca mi-e foarte greu sa gasesc timp sa fac ceva care sa merite postat. Daca reusesc, te anunt :)
Bunica a spus…
anonim iaurtul tine cateva zile, nu la fel de mult ca cel cumparat care e ambalat ermetic dar oricum 2-3 zile poti manca linistit/a
Lia a spus…
E tare bun si zarul .
Poti acri ciorbe ,iar vara e mai bun decat apa minerala . :)
Troler a spus…
Iaurtul de casa nu se compara cu saraciile din comert.
langmina a spus…
Foarte bun!
Anonim a spus…
Dragilor, nu aveti cum sa faceti iaurt in casa la temperatura camerei. Aveti nevoie de un aparat de iaurt care va va asigura o temperatura de minim 35 grade pentru fermentare. Se gasesc in comert si nu sunt scumpe. Apoi va recomand sa cumparati culturi pure de iaurt (iaurturile din comert au si alte adaosuri in compozitie...puteti achizitiona toate acestea si de la numarul de telefon 0722837052 (sau din alte surse). Cultura se numeste Biorich. atunci veti vedea un iaurt adevarat! Dany

Postări populare