Ceafa de porc cu linte / Pork and Lentil Cassoulet

For english version, scroll down the page

 Da, am scris bine: porc cu linte si nu linte cu porc :)) Nu de alta, dar asta a fost :P
Stiu ca nu este o mancare in ton cu vremea primavaratica de afara dar aveam niste linte ratacita in dulap si nu prea stiam ce sa fac cu ea.
In alta ordine de idei, vine vine primavaraaaa si cu ea tot felul de bunatati pe care le astept cu infrigurare: cartofi noi, leurda, spanac (pe asta il gasesti deja dar e ingrozitor de scump), urzici, loboda, stevie si ar mai fi destule dar imi scapa acum. Asa ca, luata de valul de caldura, am scormonit in deja prea marea lista de retete de pe blog si am gasit cateva supe/ciorbe de sezon care promit eu ca or sa va unga pe suflet si in stomacel.  
Vin maine cu linkurile daca nu le gasiti voi pana atunci.

 
Ingrediente:
 ceafa de porc cam 500g
1 ceapa taiata marunt
1 morcov felii
4-5 catei de usturoi
2 foi de dafin
boabe de piper, sare
3 cuisoare
boia, cimbru
250g linte fiarta (sau din conserva)
1 conserva rosii cuburi
1 lingura bulion

Preparare:
Se caleste carnea in putin ulei pana cand prinde culoare pe toate partile. Se scoate pe o farfurie si in grasimea ramasa se caleste ceapa, se adauga morcovii si apoi o cana cu apa fierbinte. Dupa 2-3 minute se pune carnea la loc si se lasa la fiert aproximativ 20 minute cu capac, adaugand apa daca e necesar. 
Dupa ce carnea s-a patruns, se pun restul ingredientelor adica: lintea, rosiile si apoi condimentele. Se pune si usturoiul si se mai lasa pe foc 5 minute cat sa se imprieteneasca. Se baga apoi vasul in cuptorul incins si se lasa la foc mic pana cand scade excesul de zeama si miroase in toata casa.
Noi am pus langa si o salata de sfecla rosie coapta, ca aici.

Ingredients: 500g pork shoulder cut in bit size, 1 onion finely choped, 1 carrot sliced, 4-5 garlic cloves, 2 bay leafs, pepper, salt, 3 cloves, paprika, thyme, 250g boiled lentils, 1 can chopped tomatoes, 1 tbsp tomato puree
Method: In a large nonstick pan brown pork in hot oil. Remove the meat from the pan and use the same oil to brown the onion and the carrot. Add hot water and bring back the pork. Cook for 20 minutes. Add the rest of the ingredients and let to cook for another 5 minutes. Put the pan in the oven, on slow heat, and cook until the meat in tender. Serve with baked beet salad.

Comentarii

Lia a spus…
Pe mine m-ai lovit cu mancarica asta.
Iar cu sfecla m-ai cucerit de mult:)
Sa-ti fie de bine.
Bunica a spus…
Mersi Lia scumpa
Pup

Postări populare