Rulada de pui


Ingrediente:
un piept mare de pui
un pahar de vin alb
sare, piper
boia dulce 
foi de dafin
cimbru

Pentru prima varianta de umplutura:
2 gogosari  in otet 
fasole verde 
branza veche de oaie


Pentru varianta a 2-a umplutura:
un castravete in otet
1 morcov mic
branza Ceddar


Preparare:
Pieptul de pui se imparte in 2 si se taie astfel incat sa rezulte o bucata intinsa si subtire, care se bate cu ciocanul de carne. Apoi se sareaza si se pipereaza din belsug cu piper proaspat macinat. 
Se taie toate ingredientele pentru umplutura fasii subtiri si se aranjeaza uniform pe cele doua bucati de carne, care apoi se ruleaza si se strang cu o sfoara (nu uitati sa strangeti si capetele). 
Se incinge ulei intr-o tigaie si se rumenesc bine cele doua rulade pe toate partile. Se scot apoi intr-un vas termorezistent si se presara sare, piper, cimbru si boia peste ele. Se pune in vas un pahar de vin, unul de apa, cateva foi de dafin si eventual cativa catei de usturoi (eu nu am mai pus). Se da la cuptor cel putin o ora jumatate, intorcand din cand in cand rulada pe toate fetele. Se taie rece.
Variante de umplutura sunt bineinteles nenumarate: ou fiert, mazare, frunze de spanac, ciuperci...Este excelenta la micul dejun sau pentru un sandvis consistent la servici. 


Comentarii

Lia a spus…
M-am topit,doar privind.
Ii simt gustul intr-un sandwich. :)
Le Blog Piquant a spus…
Mmm... very nice! O sa incerc si eu cu prima ocazie ;)
Bunica a spus…
Lia scumpa si eu tot cu sandvisuri m-am delectat. Am facut rulada ieri pe la pranz iar acum nu mai e nici urma...trebuia sa fac cantitate tripla :))
Bunica a spus…
Blog Piquant sa-mi zici cum a iesit ;) Mie cel mai tare mi s-a parut cu gogosar, chiar ii da un gust deosebit
Mrs. Green Foot a spus…
Bunico, rulourile se pot taia usor in felii? Ma gandesc ca ar fi o idee super gustoasa si aratoasa pt un bufet rece!
Bunica a spus…
Cel cu fasole verde se imprastie mai repede...data viitoare o sa ii pun si un strop de ou batut peste umplutura ca sa o mai lege. Celalalt este legat datorita branzei ceddar care s-a topit.
In orice caz, trebuie taiate mai grosute feliile, nu subtiri de vezi prin ele cum am eu mania :)
Si ai dreptate, sunt foarte potrivite pt bufet rece...gandeste-te eventual impreuna cu un sos de afine

Postări populare