Rulada de pui
Ingrediente:
un piept mare de pui
un pahar de vin alb
sare, piper
boia dulce
foi de dafin
cimbru
Pentru prima varianta de umplutura:
2 gogosari in otet
fasole verde
branza veche de oaie
Pentru varianta a 2-a umplutura:
un castravete in otet
1 morcov mic
branza Ceddar
Preparare:
Pieptul de pui se imparte in 2 si se taie astfel incat sa rezulte o bucata intinsa si subtire, care se bate cu ciocanul de carne. Apoi se sareaza si se pipereaza din belsug cu piper proaspat macinat.
Se taie toate ingredientele pentru umplutura fasii subtiri si se aranjeaza uniform pe cele doua bucati de carne, care apoi se ruleaza si se strang cu o sfoara (nu uitati sa strangeti si capetele).
Se incinge ulei intr-o tigaie si se rumenesc bine cele doua rulade pe toate partile. Se scot apoi intr-un vas termorezistent si se presara sare, piper, cimbru si boia peste ele. Se pune in vas un pahar de vin, unul de apa, cateva foi de dafin si eventual cativa catei de usturoi (eu nu am mai pus). Se da la cuptor cel putin o ora jumatate, intorcand din cand in cand rulada pe toate fetele. Se taie rece.
Variante de umplutura sunt bineinteles nenumarate: ou fiert, mazare, frunze de spanac, ciuperci...Este excelenta la micul dejun sau pentru un sandvis consistent la servici.
Comentarii
Ii simt gustul intr-un sandwich. :)
In orice caz, trebuie taiate mai grosute feliile, nu subtiri de vezi prin ele cum am eu mania :)
Si ai dreptate, sunt foarte potrivite pt bufet rece...gandeste-te eventual impreuna cu un sos de afine